Viktig påminnelse om cyklar!

Under städdagen gicks samtliga cykelställ igenom på jakt efter cyklar eller annat med en gul/vit lapp om bortforsling. Vi har tidigare påmint både i nyhetsbrev, facebookgrupp och på webben men ”orimligt” många cyklar har ännu lappen kvar. Vissa är i nära nyskick.

Igår flyttades ett stort antal cyklar av olika storlekar till den för tillfället tomma parkeringen i garaget vid port 27. Dessa cyklar kommer att anmälas till polisen med ramnummer och sen bortforslas. Vi ger det dock ett par dagar och uppmanar osäkra boende att gå ned och ta en titt så en inte missat att ta bort lappen. Det kan hända den bästa av oss. Står din cykel bland de utrensade vill vi att du sätter den i något av våra cykelställ inom- eller utomhus och givetvis tar bort lappen. 

I förrådet bortanför port 27 finns ännu 3 st lappade cyklar (2 st vuxna och 1 st barn) som ser ut att vara i fräscht skick. Dessa är fastlåsta och även här ger vi ägarna en chans till att ta bort lapparna innan låsen kapas.

Vi har nu gott om lediga platser i våra cykelställ, både inom- och utomhus och cyklar ska i första hand placeras i ställen. Cyklar får framförallt inte ställas och blockera passager/dörrar till och från trapphus, ventilationsrum/städ- eller barnvagnsförråd eller elcentraler. Cyklar (och annat) som bedöms stå i vägen kommer flyttas till annan plats i garaget vid återkommande inspektioner kring brandsäkerhet och annat.

Så, istället för att du som boende ska slippa leta igenom garaget efter din cykel om den blivit flyttad… ställ den på rätt plats direkt :)

Senaste inläggen

Bloggarkiv