Fuktskadad komod/underdel?

Under besiktningarna noterades att fukt skadat flera boendes komoder/handfatsmöbler. Vattenstänk rinner längs handfatets utsida och stannar på möbeln om det inte torkas bort. Upprepade tillfällen gör att vattnet letar sig in och träet som sväller/bubblar med resultatet att det spricker.

Normalt sett vid installation dras en silikonfog mellan porslin och trä för att verka som extra skydd. Detta verkar ha slarvats med vid installation. Har ni en sån här skada, ligg på Bonava och acceptera inte om de påstår att det är ”handhavande fel” OM silikonfog saknas.

Ni som inte har sett några skador än, dubbelkolla gärna att ni har en fog och om inte lägg en och minska risken för framtida skada. Finns i bl.a. vitt eller som på bilden, genomskinlig.

Senaste inläggen

Bloggarkiv