Om oss

Brf Travkusken, org.nr 769617-7521, bildades 2007 och omfattar 3 st bostadshus med 115 lägenheter och garage med 80 platser som färdigställdes 2017. Marken är friköpt och ligger i Stockholms kommun, i stadsdelen Mariehäll, i Bromma.

Föreningens ändamål är att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att i föreningens hus upplåta bostadslägenheter för permanent boende och lokaler under nyttjande utan begränsning i tiden. Bostadsrätt är den rätt i föreningen som en medlem har på grund av upplåtelsen. Medlem som innehar bostadsrätt kallas bostadsrättshavare.

Närområde
Vi har både natur, butikscentrum och flera kommunikationer på bekvämt avstånd och i närområdet finns flera förskolor och skolor. Området Mariehäll och grannen Annedal är båda mycket barnvänliga med begränsad biltrafik, grönområden, lekparker, bollplan, plaskdamm och utegym. I området finns också en mindre matvarubutik, restauranger, kemtvätt, gym m.m. Fler parker som Marabouparken, Lönnebergaparken och Åparken ligger inom några minuters gångavstånd liksom flera större matvarubutiker. Med närhet till såväl Sundbybergs centrum som Bromma Blocks finns både butiker och service ett stenkast bort.

Kommunikationerna är mycket goda med både bussar (3 min gångväg), tvärbana (8 min gångväg) och pendeltåg (15 min gångväg).
Med tvärbana eller buss tar det ca 15 minuter att komma till Mall of Scandinavia som är Sveriges största köpcentrum. Till Stockholm City tar du dig på
ca 8 minuter med pendeltåg.
 

Betalning av månadsavgift

Vi använder oss av Fastum som ekonomisk förvaltare och det är till dem du betalar din månadsavgift. Upptäcker du fel på din avi eller t.ex. vill anmäla att betala via autogiro vänder du dig till Fastum.

Du kan också logga in på 90220.se för att få hjälp med följande:
• Avifrågor
• Autogiroansökan
• Lägenhetsförteckning - begära utdrag
• Mäklarbild - beställning av förmedlingsuppdrag 

Varför månadsavgift och hur bestäms dess storlek?
Månadsavgiften är föreningens “hyra” och ska täcker dess gemensamma kostnader. Här ingår t.ex. reparationer, sophämtning, uppvärmning, bredband, fastighetsskötsel, investeringar, el, vatten och administration. Föreningen har också lån där räntor och amorteringar måste betalas. Avgiften är också satt utifrån storleken på lägenhet eftersom det t.ex. går åt mer energi att värma upp en större lägenhet än en mindre.

Vad händer om jag inte betalar?
Det är mycket viktigt att du betalar månadsavgiften i tid. Vid sen eller utebliven betalning debiteras du påminnelseavgift och ditt ärende kan gå vidare till ett inkassobolag.
Vid upprepade sena/uteblivna betalningar riskerar du i förlängningen att förverka nyttjanderätten till din bostadsrätt. Föreningen har då rätt att säga upp din bostadsrätt och bostadsrätten kan i sådana fall komma att försäljas genom kronofogdemyndigheten.

DOKUMENT (pdf)

Mariehäll och Annedal under  byggtiden Mariehäll och Annedal under byggtiden
Renderad bild över fastigheten Renderad bild över fastigheten


 

Konceptbild över innergården Konceptbild över innergården