Garageinbrott... igen!

Än en gång är det tråkigt att behöva komma med dessa nyheter. Som flera sett har vi haft inbrott i garaget natten till söndag.

Två personer har tagit sig in i port 21 med brytverktyg vidare ned i hiss. Dörren till garaget har sen fått ett par rejäla bucklor och det elektroniska låset är skadat och nu krävs därför nyckel för att öppna. Kamerorna skvallrar om att vår långe smale "vän" från februaris inbrott är tillbaks ihop med en kvinna.

Inbrottet skedde 03:29 och 03:37 lämnar de fastigheten. De rekar läget innan de fokuserar helt på motorcyklar och mopeder. Kvinnan håller vakt med en större skruvmejsel (stickvapen?). Eftersom MC-platserna står i en död vinkel vet vi inte exakt vad som händer men när de lämnar platsen har mannen ett fram- eller bakhjulsstöd (svart och gult) i handen och kvinnan ett blått batteri (enligt ägaren). Om mer stöldgods finns i ryggsäckarna vet vi inte. Stödet är utrustat med hjul och så vida inte någon av oss boende har haft det stående i hörnet har det antagligen monterats ihop av tjuvarna. Stödet har hjul och det går att ”häva” upp en låst moped eller motorcykel med och sen flytta hojen dit man vill trots skiv-/hjullås. Om det var syftet eller ej vet vi inte men de båda lämnar garaget genom port 17 med batteri och stöd i handen. Strax innan stannar de till och tittar på cykelstället några sekunder och pratar med varandra men går sen.

Händelsen är polisanmäld och vi uppmanar ägare till mopeder och motorcyklar att inspektera om stöld av delar eller skadegörelse inträffat. Vi vill gärna att ni polisanmäler om så och anhäger vår polisanmälan med diarienr 5000-K509011-19. Tyvärr får vi inte publicera film eller foton på asen.... även om vi väääääldigt gärna vill!

Styrelsen har sen tidigare åtgärder med förstärkning av både portar och dörrar på gång med Låspunkten men dessa har ännu inte hunnit installeras.

Senaste inläggen

Bloggarkiv