Inbrott i garage

Som flera redan upptäckt har vi tyvärr återigen haft inbrott i garaget. Efter att ha konsulterat våra kameror har vi kunnat se hur 3 personer brutit upp dörren med kofot i trapphus 21 natten till måndag kl. 02.24. De har sen snabbt spritt ut sig och siktat in sig på cyklar och mc/mopedplatser.

Cykel-/barnvagnsförrådet vid trapphuset till port 17 har också brutits upp och från detta förråd har 2 st cyklar stulits, en mörkgrå/svart och en vit-grå/svart med barnstol (reservation för färgavvikelser).

Förrådet som byggdes i höstas har också brutits upp men här förvaras inget av värde. Nytt lås är på gång.

De två sista personerna lämnar garaget vid kl. ca 30 minuter senare, tyvärr med cykel och barnstol, genom port 27. En person har då redan lämnat med cykeln utan barnstol genom port 19 några minuter tidigare.

Händelsen polisanmäls MEN vi uppmanar alla medlemmar att gå ned och kontrollera sina cyklar. Tyvärr har 2 st stulits och dessa måste ägarna själva polisanmäla också. Hänvisa samtidigt till vårt ärendenr 5000-K235857-19.

Vi ser att personerna har tagit sig ned till garaget via port 21. Dörren till trappan ned till garaget har fått sin låskolv spärrad av en hård plastbit (alla dörrar är nu kontrollerade!). Men den dörren går inte att nå OM en inte redan är inne i fastigheten. Och på portarna syns ingen åverkan. De går heller inte att öppna efter kl. 22 på kvällarna. Har någon av våra boende i port 21 märkt något konstigt i morse, någon port som inte varit ordentligt stängd? Eller saknar någon boende i föreningen någon nyckelbricka till portarna? Har du sett något annat? Kontakta styrelsen!

pst... känn gärna en extra gång på port och dörrar ibland om de verkligen gått i lås efter er.

MVH
Styrelsen

Senaste inläggen

Arkiv