Ska du flytta hiT?

Kul att du är intresserad av att flytta till oss. Här nedan har vi samlat praktiskt att tänka på och de frågor vi oftast får inför inflytt. Har du fler frågor kan du kontakta oss här. Välkommen!
 
För mäklare
Överlåtelsehandlingar och medlemskapsansökan postas till:
Brf Travkusken, Alpvägen 21, 16865 Bromma. Bifoga förfrankerat returkuvert.


Bredband och TV - Comhem
Vårt gruppavtal hos Comhem (triple-play) innebär att boende har tillgång till hemtelefoni, ett antal tv-kanaler samt bredband 100/100 utan extra kostnad.
Vill du uppgradera hastighet eller kanalutbud kontaktar du Comhem.


Elabonnemang / Elavtal
Föreningen har ett kollektivt elavtal vilket innebär att enskilda hushåll inte behöver tecka något eget elabonnemang. Elförbrukningen mäts individuellt och tillkommer på din avi ihop med månadsavgiften (faktureras av Fastum).


Garageplats
Vi har 80 st garageplatser för bilar varv 2 st handikappsanpassade samt 6 st mc/mopedplatser. Kontakta styrelsen om du önskar hyra en plats. Kostnaden för garageplats är 1 000:-/månad för bilplats och 500:-/månad för mc/moped och betalas i samband med din vanliga månadsavgift.


Gemensamma lokaler
Föreningen innehar inga gemensamma lokaler bortsett från garage och cykel- & barnvagnsförråd.


Grillning
Det är sedan 2018 tillåtet att grilla på balkong/uteplats så länge du INTE stör  grannar med rök. Gasol- eller elgrill är endast tillåtet. Tänk på att gasolflaskan INTE får förvaras på balkongen i solen p.g.a. explosionsrisk och brand. Den får heller INTE vara större än P6 (12 liter)! Du får grilla fram till kl. 22.00. Respektera dina grannar! Våra lägenheters luftintag sitter under fönstren bl.a.  i anslutning till balkonger så matos och rök letar sig lätt inomhus.


Hemförsäkring
Föreningen betalar gemensamt bostadsrättstillägg så det räcker med att du har en "vanlig" hemförsäkring. Tips för medlemmar i fackförbund är att undersöka deras samarbetspartners erbjudanden som ofta är mycket förmånliga.


Månadsavgift, autogiro  och e-faktura
Månadsavgiften betalas till Fastum varje månad. På samma avi tillkommer också el- och vattenförbrukning samt ev. garageplats. Utebliven betalning innebär en förseningsavgift och eventuell ränta enligt gängse normer.
E-faktura eller autogiro anmäler du här.


Namnskylt på dörr / postlåda
Fastighetsskötaren ombesörjer namnbyten på dörr, postbox och porttavla. Kontakta dem här eller meddela styrelsen så ordnas detta.


Stadgar
Du som medlem hos oss är skyldig att ta del av och följa våra stadgar.


Trivselregler
Våra trivselregler finns här. De omfattar dig och dina familjemedlemmar, gäster, inneboende, andrahandshyresgäster (MÅSTE godkännas av styrelsen) och likaså hantverkare som utför arbete åt dig. Om reglerna inte följs är styrelsen skyldig att vidta åtgärder och det kan i värsta fall bli fråga om uppsägning av medlemskap i föreningen.


Varmvatten
Varmvattenförbrukningen mäts individuellt och tillkommer på din avi ihop med månadsavgiften (faktureras av Fastum).

Dokument


Snabba fakta

HYR VI UT LOKALER?
Nej

UPPVÄRMNING
Värmepumpar och fjärrvärme

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Garage, cykel- & barnvagnsrum, miljörum (ej grovsopor!)

LÄGENHETSFÖRRÅD
Varje lägenhet innehar ett källarförråd.

INGÅR I MÅNADSAVGIFTEN
Värme, Triple-play från Comhem (telefoni, bas-tv, bredband 100/100). Varmvatten- och elförbrukning debiteras varje hushåll.

PARKERING
Garage bil: 1000:-/mån
Garage bil laddplats: 1100:-/mån (avgift för abonnemang och elförbrukning tillkommer)
Garage MC: 500:-/mån
Garage moped: 250:-/mån

GODKÄNNS DELAT ÄGANDE?
Ja (minsta andel 10%)

GODKÄNNS JURIDISK PERSON SOM MEDLEM?
Nej

AFFISCHERING/ REKLAM

Mäklare och andra företag som vill sätta upp lappar, affischer eller annan reklam i föreningens fastigheter måste ha styrelsens godkännande.
Mariehäll och Annedal under byggnation
Mariehäll och Annedal under byggnation