Om oss

Brf Travkusken, orgnr 769617-7521, bildades 2007 och omfattar 3 st bostadshus med tillsammans 115 lägenheter och garage med 80 platser som färdigställdes 2017. Marken är friköpt och ligger i Stockholms kommun och stadsdelen Mariehäll som är en del av Bromma.

Föreningens ändamål är att främja våra medlemmars ekonomiska intressen genom att i föreningens hus upplåta bostadslägenheter för permanent boende och lokaler under nyttjande utan begränsning i tiden. Bostadsrätt är den rätt i föreningen som en medlem har på grund av upplåtelsen. En upplåtelse med bostadsrätt får endast avse hus eller del av hus. En upplåtelse får dock omfatta mark som ligger i anslutning till föreningens hus, om marken skall användas som komplement till huset eller del av huset. Medlem som innehar bostadsrätt kallas bostadsrättshavare.

Närområde
Vi ligger i stadsdelen Mariehäll med närhet till både natur, butikscentrum och kommunikationer. Vi ligger granne med såväl Annedal och Sundbybergs centrum och i närområdet finns flera förskolor och skolor. Efter en promenad på ca 5 minuter nås Annedalsparken med grönområde, lekparker, bollplan, plaskdamm och utegym. Ett mycket barnvänligt område med begränsad biltrafik. Här finns också en mindre matvarubutik, restauranger, kemtvätt, gym m.m. Fler parker som Marabouparken, Lönnebergaparken och Åparken ligger inom några få minuters gångavstånd liksom flera större matvarubutiker.

Kommunikationerna är mycket goda med både bussar (3 min gångväg), tvärbana (6 min gångväg) och pendeltåg (12 min gångväg). Med en kortare promenad på ca 10 minuter nås köpcentrumet Bromma Blocks där stor matvarubutik, systembolag och flera större butikskedjor etablerat sig.
Med tvärbana eller buss tar det ca 15 minuter att komma till Mall of Scandinavia som är Sveriges största köpcentrum. Till Stockholm City tar du dig på
ca 8 minuter med pendeltåg.
Konceptbild över Travkusken
Konceptbild över Travkusken
Konceptbild över gården
Konceptbild över gården
Mariedal och Annedal under byggnation
Mariedal och Annedal under byggnation